Weingut Eymann

Weingut Eymann

Het wijngoed Eymann ligt in Gönnheim, een klein wijndorp in Mittelhaardt in het centrum van het Duitse wijnbouwgebied Pfalz, in het zuidwesten van Duitsland. De Pfalz regio zelf ligt aan het noorden van het Zwarte Woud, even ten noorden van Karlsruhe.

Wijngaarden Eymann 

De wijngaarden liggen op de bovenste terrassen van de Rijn, die tijdens de laatste IJstijd ontstaan zijn. Hoewel hier al 2.000 jaar wijnbouw plaatsvindt, de Romeinen zijn hier destijds mee begonnen, wordt er pas sinds 1983 op biologische wijze wijn geproduceerd. De wijngaarden zijn met een typische “löss” bodem door afzetting van de Rijn. Een kiezel en zandbodem bedekt met 1 tot 2 meter “löss”, een samenstelling van klei, mineralen en silex. Een gezonde bodem is volgens de familie van levensbelang. Het wijngoed Eymann bezit 15 hectare wijngaard, waarop verschillende druivensoorten verbouwd worden. De bekende druivensoorten Riesling en Pinot Blanc beslaan 5 hectare, op de andere 5 hectare wordt Pinot Gris, Chardonnay, Silvaner, Gewürztraminer en Muskateller verbouwd. Op de overige 5 hectare staan blauwe druivensoorten, zoals Pinot Noir, maar ook Dornfelder, St. Laurent, Regent, Merlot en Cabernet Cubin.

Biodynamische Wijnbouw 

De derde generatie Eymann bewerkt nu de wijngaarden en maakt hier heerlijke, verteerbare wijnen.  Sinds 1983 organische druiventeelt en sinds 2006 bio-dynamisch.

De Pfalz

Het wijngebied van Pfalz bestrijkt een 80 kilometer lange strook op de oostelijke hellingen van het Haardtgebergte. De bodem bestaat uit zandsteen, kalkhoudende leem en op sommige plekken graniet en leisteen. Qua omvang behoort de Pfalz tot een van de grootste wijngebieden in Duitsland. Met bijna 23.000 hectare staan ze op nummer twee.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren