Weingut Oekonomierat Rebholz

Weingut Oekonomierat Rebholz

Ökonomierat Rebholz 

Ökonomierat Rebholz is een beroemd en alom gerespecteerd wijnbedrijf in het zuiden van het Pfalz gebied. De geschiedenis van het wijngoed in Siebeldingen gaat terug naar de 16e eeuw. De familie Rebholz heeft het sinds meer dan 100 jaar en 3 generaties lang in zijn bezit. Hansjörg Rebholz en zijn familie bezitten 18 hectares wijngaarden, waaronder de top wijngaarden In Sonnenschein en Kastanienbusch. 85% van de hier geproduceerde wijnen worden gemaakt van de Riesling of een van de Pinot druiven. De rest van de productie bestaat uit specialiteiten als Gewürztraminer en Muskateller.

Top domein uit de Pfalz

Weingut Rebholz behoort tot de top 5 domeinen uit het Zuid-Pfalz gebied. Al meer dan 15 jaar werkt Hansjörg Rebholz, samen met zijn vrouw Brigit, aan het kwalitatief upgraden van zijn wijnen. Als vermaard lid van de VDP (predicaat wijnbouwers verbond) is dit domein een schoolvoorbeeld van de vernieuwde topkwaliteit van de Duitse wijnbouw. Het wordt al jaren gezien als een van de beste tien wijndomeinen van Duitsland. In 2002 werden de inzet en de wijnen van Hansjörg Rebholz bekroond met de felbegeerde titel “Duitse Wijnmaker van het Jaar”. Sindsdien is de kwaliteit alleen maar beter geworden en de waardering van de Duitse en internationale pers is zeer lovend.

De Pfalz

Het wijngebied van Pfalz bestrijkt een 80 kilometer lange strook op de oostelijke hellingen van het Haardtgebergte. De bodem bestaat uit zandsteen, kalkhoudende leem en op sommige plekken graniet en leisteen. Qua omvang behoort de Pfalz tot een van de grootste wijngebieden in Duitsland. Met bijna 23.000 hectare staan ze op nummer twee. 

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren