Riesling Trocken

Riesling Trocken

De Riesling groeit in alle Duitse wijngebieden en beslaat een oppervlakte van ruim 21.000 hectare verdeelt over de gebieden Mosel (5200 hectare), Pfalz (5000 hectare), Rheinhessen (3200 hectare), Württemberg (2100 hectare), Baden (1200 hectare) en de Nahe (1000 hectare). Dat komt overeen met ongeveer 20% van de totale aanplant. Riesling wijnen zijn er in alle soorten en kwaliteiten. De rijping vind voor een gedeelte plaats op hout of anders in stalen tanks. Naast de ongecompliceerde wijnen voor alledag biedt Riesling een rijke keuze aan verschillende wijnen. Bij de hogere kwaliteitsniveaus komen vaker zoete of edelzoete wijnen voor, terwijl ook heel wat Qualitäts- en Kabinett wijnen (vooral in de noordelijker gebieden) ter compensatie van de hoge zuurgraad met een beschaafd restzoet uitgebalanceerd wordt. De typische Riesling heeft een bleekgele, naar groengeel tenderende kleur. In de geur domineren perzik of appel. De smaak wordt vaak gekenmerkt door een fris zuurtje. Bij Rieslings van leisteen bodems spreekt men van een minerale toets. Sommige wijnen ruiken naar vuursteen, oudere wijnen hebben vaak een interessante petroleumtoon. De natuurlijke zuurgraad biedt een goed potentieel voor verwerking tot sekt. Edelzoete Beerenauslesen en Eisweine behoren tot de duurste Duitse wijnen in het buitenland. Rieslings mogen pas na minimaal een jaar na de oogst gedronken worden.Het bewaarpotentieel van top wijnen is bijna onbegrensd. De absolute top van de Riesling wordt vaak Riesling Grosses Gewächs genoemd.

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-30 van 33

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-30 van 33

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren