Bouchard Pere & Fils

Domaine Bouchard Père & Fils

Het succesverhaal van Domaine Bouchard Père & Fils begon in 1731 met de oprichting van het handelshuis. De eerste wijngaarden werden vierenveertig jaar later gekocht in Volnay. In 1791 verwierf Bouchard Père & Fils een van zijn bekendste wijngaarden, Vigne de L’Enfant Jésus in Beaune Grèves.  

Beaune

In 1820 verhuisde de familie naar het kasteel van Beaune. Geleidelijk groeide het wijngaardbezit, vooral rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw. Bouchard Père & Fils  is nu een van de mooiste Domaines van de Bourgogne die 130 hectare wijngaarden bezit, waarvan 86 hectare Grands Crus en Premiers Crus. Met namen waarvan je alleen maar kunt dromen: Corton-Charlemagne, Clos Vougeot, Montrachet, Beaune Grèves Vigne de l’Enfant Jésus, Meursault Perrières, om er een aantal te noemen. In 1995 werd Bouchard Père & Fils overgenomen door de Champagnefamilie Joseph Henriot.  Henriot heeft flink geïnvesteerd in Bouchard.  Hij bouwde een kelder in de buurt van Savigny. Het gebouw is aan de buitenkant weinig aantrekkelijk, maar het interieur staat vol met de laatste technologie en bevat een vaten kelder met een capaciteit van 4500 stuks. Dankzij 250 plukkers kunnen de verschillende percelen ieder op het beste moment worden geoogst.

Topwijnen van Bouchard

De topwijnen van eigen wijngaarden worden apart op de markt gebracht als ‘Domaine Bouchard Père & Fils’. Van oudsher behoorde Bouchard tot de Côte de Beaune, maar tegenwoordig bezit het bedrijf ook land in de Côte de Nuits.

Bekijken als Rooster Lijst

23 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

23 Items

per pagina
Aflopend sorteren