Fanny Sabre

Fanny Sabre

Deze ambitieuze jongedame behoort tot de grote talenten in de Cote de Beaune. Als een van de weinigen in de Bourgogne werkt zij volgens de 'Vins de Nature' principes. Dit bij levert bij haar echter geen 'moeilijke' wijnen op, maar juist wijnen met zeer veel precisie. Ze bezit slechts 4,5 hectare, maar daardoor begrijpt ze elk hoekje van haar terroir. Hoewel al haar wijnen de typiciteit van de afzonderlijke wijngaard bezitten, hebben ze als gemene deler puurheid, transparantie en 'elegance'. Op het moment van schrijven (2014) is ze nog maar 30! Wat gaan wij nog veel plezier met haar beleven in de toekomst! 

Bourgogne

De Bourgondië streek begint zo'n honderd kilometer ten zuiden van Parijs en strekt zich uit tot Lyon. De lengte van het gebied is 360 kilometer. Sommige van de heerlijkste wijnen ter wereld komen uit deze streek. Zij zijn sensueel, van een fluwelig en subtiel rood of een karakteristiek wit, zoals de twee populairste wijnen in Frankrijk: Beaujolais en Chablis. Bourgondië is een gebied waarin verschillende grondsoorten voorkomen, die in een aantal districten zijn verdeeld: Chablis, Côte d'Or (verdeeld in Côte de Nuits en Côte de Beaune), Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais. 

Côte de Beaune

De Côte de Beaune begint slechts een paar kilometers ten zuiden van Nuits Saint-Georges, rondom het dorpje Ladoix. De rode Côte de Beaune wijnen staan bekend om hun aroma en hun warme bouquet. Zij neigen naar iets lichtere "body" en een snellere rijping dan de Côtes de Nuits. De witte wijnen hebben een strogele kleur en zijn stevig, dik en strak, en zeer droog. De bekende dorpen zijn Aloxe-Corton, Savigny, Pommard, Meursault, Chassagne-Montrachet en Santenay. Het centrum van de wijnbouw is Beaune. De "Hospices de Beaune", een liefdadigheidshospitaal, gesticht in 1443, bevindt zich hier. De "Hospices" wijnen worden jaarlijks, kort na de oogst, bij veiling verkocht. Deze veiling is een van de hoogtepunten op de Franse wijnkalender.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren