Laroche

Domaine Laroche

In 1850 kocht Jean Victor Laroche de eerste percelen wijnstokken in het dorp Maligny, op korte afstand van het dorp Chablis. Michel Laroche sloot zich, na het afronden van zijn studie oenologie in Dijon, aan bij zijn vader Henri in het familiebedrijf. De wijngaarden van Laroche werden van vader op zoon overgegeven. De energieke Michel Laroche leidt een imposante onderneming, met Chablis als basis.  Na zijn aantreden in 1967 heeft Michel Laroche het familiebedrijf écht op de kaart gezet.  Hij begon met zes hectare, nu zijn het 130 hectare.

L'Obédiencerie

In 1985 kocht Michel Laroche “L'Obédiencerie”, een voormalig klooster in het dorp Chablis. Hier hadden monniken al in de negende eeuw de eerste wijnen in Chablis hadden gemaakt. Laroche heeft sterk de nadruk gelegd op de kwaliteit in de wijngaard, voor excellente wijnen, van gemeentewijn tot Grand Cru. Hij zette de puntjes op de i door als een van de eersten in Frankrijk voluit te kiezen voor de schroefdop, zelfs voor verschillende Grands Crus. Dat tekent de dynamiek van Michel Laroche en zijn bijzondere domein.

Chablis

Zoals alle witte Bourgogne, worden alleen Chardonnay druiven geteeld in Chablis. De regio ligt in het noordelijkste deel van de Bourgogne. Het is gescheiden van de Côte d'Or door de heuvels van de Morvan en dichter bij de breedtegraad naar Champagne dan naar de rest van de Bourgogne. Chablis 'Grand Cru en Premier Cru Chardonnay wijngaarden zijn voornamelijk geplant op de unieke Kimmeridgische bodem van de regio. Dit is een mengsel van klei, krijt en versteende oesterschelpen. Ze zijn bekend om het produceren van frisse, minerale, precieze en elegante wijnen. Deze Franse wijnen zijn overal ter wereld populair geworden.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren