Dopff au Moulin

Dopff au Moulin 

De familie Dopff vestigde zich in de 17 eeuw in Riquewihr. Jean Dopff koos in de 19e eeuw voor de wijn en werd beëdigd wijnhandelaar. Zijn zoon Jean Gustave volgde hem op. Hij begon met de opbouw van het familie wijngoed. Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas met de productie van mousserende wijnen volgens de ‘methode traditionelle’. Hij legt daarmee de basis voor de ‘Crémant d’Alsace’. Julien Dopff was ook de eerste die de Elzasser wijn begon te bottelen op de nu zo bekende lange, slanke fles.

Top Domaine in de Elzas

Dopff au Moulin is uitgegroeid tot één van de leidende domaines in de Elzas en is het de marktleider bij de ‘Crémant d’Alsace’.  Domaine Dopff is meer dan 70 hectare groot en is daarmee het grootste wijngoed in het hart van de Elzas. Momenteel staan Pierre Etienne Dopff en Etienne Arnaud Dopff aan het roer. Met bijna 9 hectare is Dopff au Moulin de belangrijkste eigenaar van Riquewihr’s beroemde Grand Cru Schoenenbourg. Naast de zeer succesvolle Crémant d’Alsace Cuvée Julien produceert Dopff drie ranges: Les Vins Classiques, Les Vins de Réserve en Les Vins des Domaines.

De Elzas

De Elzas is dankzij de gunstige geografische ligging het droogste wijnbouwgebied van Frankrijk. Door de bescherming van de Vogezen en het ontbreken van zee-invloeden is het microklimaat ontstaan. Dit alles zorgt ervoor dat de druiven langzaam kunnen rijpen. Juist daar ontleent de wijn zijn verfijning, aroma en intensiteit aan. Het is een zeer complexe bodemgesteldheid. De grond van de Elzas bestaat uit een oneindige hoeveelheid bodemtypes.

Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren