Hugel

Hugel

In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. De wijngaarden van de familie Hugel omvatten ruim 25 hectare. De helft ervan is gelegen in het Grand Cru gebied. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken gebruiken ze geen kunstmest. Ook houden ze de opbrengsten laag. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De druiven worden handmatig geplukt. De familie Hugel oogst niet alleen van hun eigen wijngaarden. Ze kopen ook druiven bij landbouwers die meer dan 100 hectare wijngaarden beheren. Hiermee hebben ze een lange termijn contract. Circa 12 dorpen uit de Elzas dragen bij aan de hoge kwaliteit van de “Hugel” wijnen. Hun druiven worden ook handmatig geplukt en op vastgestelde tijden.

Kwaliteitsniveaus

De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif ‘tout court’, de ‘Tradition Hugel’ van de betere hellingen, en ‘Jubilée – Réserve Personnelle’, van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Hugel terecht een wereldfaam geniet.

De Elzas

De Elzas is dankzij de gunstige geografische ligging het droogste wijnbouwgebied van Frankrijk. Door de bescherming van de Vogezen en het ontbreken van zee-invloeden is het microklimaat ontstaan. Dit alles zorgt ervoor dat de druiven langzaam kunnen rijpen. Juist daar ontleent de wijn zijn verfijning, aroma en intensiteit aan. Het is een zeer complexe bodemgesteldheid. De grond van de Elzas bestaat uit een oneindige hoeveelheid bodemtypes.

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren