Marcel Deiss

Marcel Deiss

Domaine Marcel Deiss

Domaine Marcel Deiss ligt in Bergheim, een kleine plaats genesteld in het hart van de Elzas, 3 kilometer van Ribeauvillé. Sinds 1744 is de familie Deiss een familie van wijnbouwers in Bergheim.Marcel Deiss ontwikkelde met zijn zoon André zijn kleine landerfgoed om er een dynamische wijnmakerij van te maken. Vandaag de dag beheerd door Jean Michel Deiss, bijgestaan door zijn zoon Mathieu. Hij exploiteert 27 hectare wijngaarden verspreid over 9 dorpen.

Jean Michel Deiss

Jean Michel Deiss wordt gezien als één van de meest talentvolle wijnmakers uit de Elzas. Zijn wijnen zijn eigenzinnig ‘fou’, net als hijzelf. Hij produceert wijnen in kleine hoeveelheden maar van absolute wereldklasse, ‘les Vins de Terroir’. Deze wijnen worden ook wel ‘het vloeibare goud van de Elzas’ genoemd, en terecht! Het gaat om kleine opbrengsten van zorgvuldig geselecteerde percelen. Dit dankzij druiven, vol geconcentreerd sap en mineralen, die worden geoogst als ze optimaal rijp zijn. De terroir wijnen zijn veel meer beïnvloed door het terroir dan door een druivenras. Ze zijn van ten minste 3 druivenrassen gemaakt, maar soms ook van 13 rassen. De wijnen kunnen per terroir en per jaargang sterk verschillen. De ‘Vins de Fruits’ betreft cépage wijnen die uitermate druifzuiver zijn. Ze bezitten een hoge concentratie en weerspiegelen duidelijk de jaargang. De wijnen van Deiss blinken uit door precisie, concentratie en een heerlijk zacht mondgevoel. Ondanks de specifieke opvattingen van Jean-Michel zijn de wijnen niet ‘moeilijk’ te noemen en kennen zij daardoor een brede schare liefhebbers.

De Elzas

De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk. De Elzas wordt in het westen begrensd door de Vogezen en in het oosten afgescheiden van Duitsland door de Rijn. De Elzasser wijngaarden liggen in een strook van 120 kilometer lang en slechts 4 kilometer breed. De druivensoorten die veelal in de Elzas worden gebruikt zijn: Riesling, Pinot Blanc, Pinot Noir, Muscadet, Gewürztraminer en Silvaner.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst