Ackerman

Ackerman

Ackerman is een van de bekendste wijnhuizen aan de Loire. In 1811 opgericht toen Jean Baptiste Ackerman zich op 20 jarige leeftijd in Saumur vestigde. Het bedrijf is gevestigd in het plaatsje Saint-Hilaire Saint-Florent, vlakbij Saumur. Het bedrijf produceert een compleet assortiment aan Loire-wijnen uit de belangrijkste appellaties, gemaakt van diverse druivenrassen. Met, maar ook zonder bubbels.

Mousserende wijnen – Crémants

Jean Baptiste bleek zeer succesvol, zeker nadat hij zich ging toeleggen op de productie van mousserende wijnen volgens de ‘méthode traditionelle’. In 1836 presenteerde hij zijn eerste mousserende Saumur. Mousserende wijnen spelen van oudsher een centrale rol bij Ackerman. In het uitgebreide ondergrondse gangenstelsel rijpen honderdduizenden flessen Crémants en andere wijnen. De kalkhoudende grond (tuffeau) zorgt voor ideale bewaaromstandigheden.

Naast de mousserende wijnen maakt dit wijnhuis ook verrukkelijke ‘stille’ wijnen, zoals bijvoorbeeld een heerlijk geurige Touraine Sauvignon of een tintelfrisse Chardonnay.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren