Beatrice en Pascal Lambert

Domaine Béatrice en Pascal Lambert

Domaine Béatrice en Pascal Lambert is opgericht in 1987 en bevindt zich in Crayant les Coteaux, dichtbij de stad Chinon, aan de rechteroever van de Vienne. Het wijngoed bezit 14 hectare wijngaarden op verschillende terroirs, zoals zand- en grindafzettingen , kalksteen-kleigronden maar ook vuursteen kleigronden. 

Biologische - Biodynamische wijnbouw

Sinds 2005 heeft het landgoed biologische wijnbouw beoefend en in 2012 werd het ook gecertificeerd. Met hun vertrouwde trekpaard Isis ploegen Beatrice en Pascal de rijen tussen de wijnstokken. Ze volgen de maancyclus van wijngaard tot kelder op de voet. Ook gebruiken ze alleen inheemse gisten met gisting in betonnen of houten vaten.  Hun algemene doel is om de zuiverheid van het terroir waaruit hun wijnstokken komen te accentueren.

Het zijn biodynamische producenten van Chinon wijnen. Fruit en terroir met de Cabernet Franc druiven voor de uitstekende rode Franse wijn.  Maar ook produceren ze prachtige witte Chinon wijn. We bevelen het aan om deze wijn koel te drinken. 

Loire vallei

De Loire Valle ligt in het westen van midden-Frankrijk. Het is misschien wel de mooiste wijnstreek van Frankrijk. De rivier is breed en diep, het landschap is vredig en golvend. Het karakter van het landschap wordt weerspiegeld in de wijnen: zacht, plezierig om te drinken, charmant en licht. Ongeveer driekwart van de productie bestaat uit witte wijn. De Loire wijnen gaan heel goed samen met alle varkensvlees gerechten, van paté tot gegrild vlees of ham, maar ook met kip, vis, zeevruchten, en van paling tot forel. Ze zijn gewoonweg heerlijk bij alle zomerse gerechten. De Muscadet doet het uitstekend bij oesters, de Sancerre bij geitenkaas.

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren