Chateau de la Fessardiere

Chateau de la Fessardiere

Chateau de la Fessardière

Langs de Loire vallei, tussen Anjou en Touraine, ligt Château de la Fessardière in Turquant in het hart van Saumur Champigny. Tussen het kasteel van Saumur en Montsoreau. Slechts een paar mijlen van de Koninklijke abdij van Fontevraud.  In 1524 werd het domein van La Fessardère beschouwd als het beste land in de parochie. Het gebied van 27 hectare bestaat voor 80% uit hellingen. Op de wijngaarden wordt biologisch geteeld. De wijngaarden zijn beplant met Melon de Bourgogne wijnstokken. Momenteel exploiteert Alexis Sauvion met zijn dochter Estelle de wijngaard met respect voor de traditionele methoden.Raszuivere Muscadet wijn die lekker strak en droog overkomt maar toch ook heel mild is.

Biologische wijnbouw

Alexis Sauvion werkt zeer bewust en biologisch en bottelt de wijnen rechtstreeks uit het vat, sur lie (de wijn ligt letterlijk op zijn eigen bezinksel), waardoor nog meer smaak wordt verkregen. Chateau de la Fessardiere  maakt maar één wijn, een wijn met kracht, met smaak, mineralig en eigenzinnig.

Loire vallei

De Loire Valle ligt in het westen van midden-Frankrijk. Het is misschien wel de mooiste wijnstreek van Frankrijk. De rivier is breed en diep, het landschap is vredig en golvend. Het karakter van het landschap wordt weerspiegeld in de wijnen: zacht, plezierig om te drinken, charmant en licht. Ongeveer driekwart van de productie bestaat uit witte wijn. De Loire wijnen gaan heel goed samen met alle varkensvlees gerechten, van paté tot gegrild vlees of ham, maar ook met kip, vis, zeevruchten, en van paling tot forel. Ze zijn gewoonweg heerlijk bij alle zomerse gerechten. De Muscadet doet het uitstekend bij oesters, de Sancerre bij geitenkaas.

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren