Chateau Favray

Chateau Favray

Quentin David is de proprietaire recoltant van Chateau Favray. Het is een domaine van 15 hectare wijngaarden van kalkrijke bodems in de Pouilly-sur-Loire appellatie. De wijngaarden liggen op de hellingen boven het Chateau dat uitkijkt op de vallei van Favray Nohain. De  kalksteen waarop de druiven groeien bestaat uit een hoeveelheid kleine witte steentjes die de warmte reflecteren.

De Wijnkelder

De wijnkelder is gebouwd tussen 1984 en 2000. De moderne faciliteiten zorgen ervoor dat de ontwikkeling van Pouilly-Fume Château Favray onder de beste  omstandigheden plaatsvindt. Quentin produceert al decennia slechts één Pouilly Fumé. Sauvignon Blanc in zeer grootse vorm met een heerlijke frisheid, met tonen van vuursteen en grapefruit, zeer de moeite waard!

Loire vallei

De Loire Valle ligt in het westen van midden-Frankrijk. Het is misschien wel de mooiste wijnstreek van Frankrijk. De rivier is breed en diep, het landschap is vredig en golvend. Het karakter van het landschap wordt weerspiegeld in de wijnen: zacht, plezierig om te drinken, charmant en licht. Ongeveer driekwart van de productie bestaat uit witte wijn. 

De Loire wijnen gaan heel goed samen met alle varkensvlees gerechten, van paté tot gegrild vlees of ham, maar ook met kip, vis, zeevruchten, en van paling tot forel. Ze zijn gewoonweg heerlijk bij alle zomerse gerechten. De Muscadet doet het uitstekend bij oesters, de Sancerre bij geitenkaas.

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren