Daniel Chotard

Daniel Chotard

Daniel Chotard

Daniel Chotard en zijn vrouw Brigitte wonen net buiten Sancerre in het dorp Reigny. De Chotard familie maakt al ruim tweehonderd jaar wijn. Daniel leidt samen met zijn zoon Simon zijn kleine 9 hectare vanuit Reigny bij Crézancy en Sancerre. Van de druiven is 80% Sauvignon en 20% Pinot Noir. De wijnstokken zijn tot 60 jaar oud. Bijna biologische teelt (organische bemesting, geen insecticiden). Respect voor terroir is essentieel: klei/kalkbodems. Meestal oogst Daniel Chotard zijn druiven later dan zijn buren. Dit resulteert in minder zuurgraad die zo typerend is voor de Sancerre. De wijnen van Chotard worden jaarlijks genoemd in de Guide Hachette en Revue des Vins de France.

Sancerre Terroir

Het terroir van Sancerre wordt beschouwd als een van de grootste uitingen van de Sauvignon Blanc druif. De witte Sancerre rijpt jaarlijks 8 maanden "sur ses Lies", en hierdoor ontstaat steevast een wijn met veel materie. De rode wijnen zijn groots, behoorlijk Pinot Noir, tegen een Bourgogne aan.

Loire vallei

De Loire Valle ligt in het westen van midden-Frankrijk. Het is misschien wel de mooiste wijnstreek van Frankrijk. De rivier is breed en diep, het landschap is vredig en golvend. Het karakter van het landschap wordt weerspiegeld in de wijnen: zacht, plezierig om te drinken, charmant en licht. Ongeveer driekwart van de productie bestaat uit witte wijn. De Loire wijnen gaan heel goed samen met alle varkensvlees gerechten, van paté tot gegrild vlees of ham, maar ook met kip, vis, zeevruchten, en van paling tot forel. Ze zijn gewoonweg heerlijk bij alle zomerse gerechten. De Muscadet doet het uitstekend bij oesters, de Sancerre bij geitenkaas.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren