Domaine Cady

Domaine Cady

Op het Domaine Cady werken Philippe en zijn zoon Alexandre met veel respect voor de natuur volgens de visie van 'Terra Vitis'. Het is een familiebedrijf sinds 1927 waar de opvolging van vader op zoon gaat. De 4e generatie is nu aan het werk.  Zoon Alexandre is al volledig werkzaam in het bedrijf en was vorig jaar (2011) nog finalist in het concours jonge talenten in de wijnbouw. Momenteel bezitten ze 20 hectare waarvan het merendeel aangeplant is met Chenin Blanc. Klein gedeelte wordt gereserveerd voor de droge Anjou Blanc en zijn houtgerijpte grote broer Cheninsolite, de rest voor de edele Coteaux du Layon in diverse cuvées en jaargangen. Sinds kort Biogecertificeerd en dus in conversie.

Coteaux du Layon

De streek van de Coteaux du Layon is herkenbaar aan zijn abrupte heuvels die langs de Layon, een klein zijriviertje van de Loire, gelegen zijn. Daar kan de 'Botrytis Cinerea' ofwel Edele Rotting zich op vrijwel unieke wijze natuurlijk ontwikkelen. De wijnen winnen dan enorm aan concentratie en aromatische componenten. Een Coteaux du Layon is geen “droge gesuikerde wijn”. De suikers die voortkomen uit edele rotting zijn absoluut volmaakt. In de mond smaken ze als een perfecte, kristalheldere puurheid.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren