Pascal Jolivet

Pascal Jolivet

Pascal Jolivet

Pascal Jolivet is geboren en getogen in de Loire, waar zijn grootvader keldermeester was op Château de Tracy. In 1986 wist hij met een eigen bedrijf zijn droom te realiseren: het maken van zuivere en natuurlijke Sancerre en Pouilly-Fumé. Hij startte als handelaar, maar verwierf 28 hectare eigen wijngaarden in Pouilly-Fumé en Sancerre. Zijn uit 1991 daterende en spraakmakende kelders heeft hij alweer moeten uitbreiden. Zijn gevoel voor perfectie heeft in hoge mate bijgedragen aan zijn succes. De wijnen van Pascal Jolivet vinden hun weg over de hele wereld en prijken in Frankrijk op de wijnkaart van vele sterrenrestaurants. Een blijk van grote erkenning.

Loire vallei

De Loire Valle ligt in het westen van midden-Frankrijk. Het is misschien wel de mooiste wijnstreek van Frankrijk. De rivier is breed en diep, het landschap is vredig en golvend. Het karakter van het landschap wordt weerspiegeld in de wijnen: zacht, plezierig om te drinken, charmant en licht. Ongeveer driekwart van de productie bestaat uit witte wijn.

De Loire wijnen gaan heel goed samen met alle varkensvlees gerechten, van paté tot gegrild vlees of ham, maar ook met kip, vis, zeevruchten, en van paling tot forel. Ze zijn gewoonweg heerlijk bij alle zomerse gerechten. De Muscadet doet het uitstekend bij oesters, de Sancerre bij geitenkaas.

 

Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren