Veuve Amiot

Maison Veuve Amiot

Maison Veuve Amiot is afkomstig uit de Franse Saumur, in de Loire-vallei, waar al sinds de 17e eeuw wijnen worden gemaakt met een natuurlijke sprankeling en elegantie. In het pittoreske plaatsje Saint-Hilaire-Saint-Florent, vlak naast de stad Saumur, liggen de Saumur wijnhuizen gebroederlijk naast elkaar. In het hart van het dorp stichtte Elisabeth Amiot, de weduwe ('veuve') van een wijnkoper, in 1884 Maison Veuve Amiot. Zij deed dit samen met haar zoon en schoonzoon.

Mousserende wijnen – CrémantsVanaf 1988 is dit merk uit de Loire streek nummer 1 in Frankrijk onder de mousserende wijnen. 

Veuve Amiot wordt gemaakt volgens de Méthode Traditionnelle. De wijn ondergaat een kelderrijping van 9 maanden tot enkele jaren, afhankelijk van het type.

Loire vallei

De Loire Valle ligt in het westen van midden-Frankrijk. Het is misschien wel de mooiste wijnstreek van Frankrijk. De rivier is breed en diep, het landschap is vredig en golvend. Het karakter van het landschap wordt weerspiegeld in de wijnen: zacht, plezierig om te drinken, charmant en licht. Ongeveer driekwart van de productie bestaat uit witte wijn. De Loire wijnen gaan heel goed samen met alle varkensvlees gerechten, van paté tot gegrild vlees of ham, maar ook met kip, vis, zeevruchten, en van paling tot forel. Ze zijn gewoonweg heerlijk bij alle zomerse gerechten. De Muscadet doet het uitstekend bij oesters, de Sancerre bij geitenkaas.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.