Chapoutier

Domaine Michel Chapoutier 

De geschiedenis van de familie Chapoutier in de regio Rhône is terug vinden tot 1808. Maar in 1879 kocht Polydor Chapoutier zijn eerste wijngaarden en begon hij de eigenlijke zaak. In het midden van de 20e eeuw leidde Max Chapoutier de zaak tot zijn pensionering in 1977. Daarna namen zijn zonen Michel Chapoutier en Marc Chapoutier het roer over. Enkele jaren later, tijdens de jaren tachtig, verbeterde de kwaliteit. Michel Chapoutier had de leiding over de wijngaarden en wijnbereidings faciliteiten. Tegen het eind van de jaren tachtig begon Chapoutier aanzienlijke internationale aandacht te krijgen voor de kwaliteit van de wijn.

Biodynamische wijnbouw

Domaine Michel Chapoutier begon als een van de eerste wijnbouwers met een nieuwe methodiek; de biodynamische en organische landbouw. Deze werkwijze heeft succes want enkele van Michels eerste vintage wijnen worden door Parker met 100 punten beloond. Michel Chapoutier werd bovendien door een gerenommeerd Frans wijnblad uitgeroepen tot 's werelds beste jonge wijnmaker. Het verhaal van een fantastisch Rhônehuis met uitzonderlijk mooie wijnen is begonnen.

Assortiment Chapoutier

Het assortiment Rhône wijnen van deze wijnmakerij is onderverdeeld in vier kwaliteitsniveaus. De twee basisniveaus worden "Découverte" en "Tradition" genoemd, het tussenliggende niveau "Prestige" en het hoogste niveau "Fac & Spera".  Wijnen op Fac & Spera niveau worden geproduceerd op basis van de aanduidingen Côte-Rôtie, Hermitage , Crozes-Hermitage , Saint-Joseph , Cornas en Châteauneuf-du-Pape .

Côtes du Rhône

De Côtes du Rhône (Rhône Vallei) is een lang en smal gebied dat zich uitstrekt langs de oevers van de Rhône. De streek begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt 200 kilometer verderop, iets ten zuiden van de stad Avignon. Het klimaat is er warm en zonnig, en gelijkmatiger dan in de andere Franse wijnstreken. De bodem is grindachtig, voornamelijk uit graniet. Meer dan 80% van de Côtes du Rhône wijnen is rood. Zij zijn in het algemeen vol, robuust en hebben een hoger alcoholgehalte dan de meeste Franse wijnen. Côtes du Rhône voelt zich thuis bij dagelijkse maaltijden, kipschotels en milde kaassoorten.

Bekijken als Rooster Lijst

16 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

16 Items

per pagina
Aflopend sorteren