Château de Beaucastel

Château de Beaucastel

Château de Beaucastel

Chateau de Beaucastel heeft 200 hectare aan wijngaarden, waardoor het een van de grootste wijndomeinen in de regio Châteauneuf du Pape is. Chateau de Beaucastel wordt gerund door verschillende generaties van de Perrin-familie. Te beginnen met de overleden Jacques Perrin (die stierf in 1978), vervolgens de broers Jean-Pierre en Francois, en nu hun zoons Thomas, Marc, Pierre en Mathieu. 

De wijngaarden

Château de Beaucastel ligt in een magisch decor bezaaid met wijngaarden, eeuwenoude olijfbomen en truffeleiken. Hier vind je de natuur in zijn puurste vorm en komt haar kracht tot rust. De typische gerolde keien zijn het geheim van haar wijngaarden waarin knoestige wijnranken in traditionele ‘gobelet’ vorm groeien.

Biologische wijnbouw

Chateau de Beaucastel was een van de allereerste domeinen die biologische wijnbouw beoefende. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van herbiciden, insecticiden of andere chemicaliën. Op deze eeuwenoude bodem vinden we de 13 druivenrassen terug die toegestaan worden in de appellatie Châteauneuf-du-Pape. Al deze 13 druivenrassen vormen de basis van de mythische blends van Château de Beaucastel, waar ze biodynamisch worden verbouwd . Hiermee maken zij als een van de laatste gebruik van de rijkdom en de complexiteit die deze blend biedt.

Beaucastel staat bekend om zijn controversiële vinificatie "á chaud", waarbij de inkomende druiven snel worden verwarmd, waardoor kleur en aroma worden onttrokken en schadelijke bacteriën worden gedood. De wijnen van Chateau de Beaucastel zijn gerijpt in eikenhouten vaten van 500 liter en worden na het blenden gebotteld met een lichte fining en zonder gefilterd te worden. 

Rhône

Het Rhône-gebied is één van de oudste wijnbouwgebieden in Frankrijk. Al ten tijde van de Romeinen werd er in de omgeving van Vaison la Romaine aan wijnbouw gedaan. De Rhône beslaat een groot gebied en is te verdelen in Noord en Zuid. Het noordelijke deel begint onder de stad Vienne en loopt door tot voorbij Valence. Net voorbij Montélimar begint de zuidelijke Rhône. Dit is een compleet andere wereld. Niet alleen is het er een stuk warmer, ook is het dal er breder en is de bodemsamenstelling anders. Dit is de streek van de beroemde grote kiezels, de galets. En hier regeert de Grenache-druif. Grote namen zijn hier onder meer Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueyras, maar ook de rosés van Tavel en Lirac. De Côtes du Villages-wijnen bieden vaak een erg goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren