Jean-Luc Colombo

Jean-Luc Colombo

Jean-Luc Colombo 

Jean-Luc Colombo vestigde zich in 1982 in Cornas, in de Noordelijke Rhône, aanvankelijk als apotheker. Als groot wijnliefhebber had hij naast zijn studie farmacie in Montpellier de opleiding tot oenoloog (wijnbouwtechnisch ingenieur) gevolgd. Dus opende hij tegelijkertijd ook een oenologisch laboratorium en werd hij consultant voor de wijnboeren in de omgeving. De wijnen van Cornas hadden van oudsher een grote reputatie. Toch lagen sommige van de mooiste (maar steile en dus moeilijk te bewerken) percelen binnen de kleine appellation er verwaarloosd en verlaten bij. Daarom besloten Jean-Luc en zijn vrouw Anne (eveneens oenoloog) enkele jaren later zo’n wijngaard te kopen en de appellation Cornas nieuw leven in te blazen. Daarna ging het snel: de kwaliteit van zijn eerste oogst Cornas sloeg in als een bom en al heel snel was de naam Colombo gevestigd.

Cornas

Tegenwoordig geldt Jean-Luc Colombo als een van de grote specialisten van de Rhonevallei, met ruim 20 hectare aan wijngaarden in en rond Cornas (de hele appellation Cornas beslaat slechts 100 hectare). Daarnaast heeft hij, door zijn werk als consultant voor een 50-tal domaines in de hele Rhonevallei, toegang tot de oogst van ruim 1200 hectare, waaruit hij zijn eigen strenge selecties kan maken. Jean-Luc’s wijnen zijn het resultaat van grote kennis van de terroirs, gedegen werk in de wijngaard en zeer zorgvuldige vinificatie. Ze vallen op door hun elegantie en complexiteit en hun prachtige evenwicht tussen mineraliteit, alcohol en tannine: fraicheur met structuur. Kortom, wijnen van een gepassioneerd wijnliefhebber, gemaakt voor andere wijnliefhebbers. En ook de toekomst is gewaarborgd, want dochter Laure is al even enthousiast en draait nu, na afronding van haar studies bedrijfskunde en oenologie, volop mee in het bedrijf.

Rhône

Het Rhône-gebied is één van de oudste wijnbouwgebieden in Frankrijk. Al ten tijde van de Romeinen werd er in de omgeving van Vaison la Romaine aan wijnbouw gedaan. De Rhône beslaat een groot gebied en is te verdelen in Noord en Zuid. Het noordelijke deel begint onder de stad Vienne en loopt door tot voorbij Valence. Net voorbij Montélimar begint de zuidelijke Rhône. Dit is een compleet andere wereld. Niet alleen is het er een stuk warmer, ook is het dal er breder en is de bodemsamenstelling anders. Dit is de streek van de beroemde grote kiezels, de galets. En hier regeert de Grenache-druif. Grote namen zijn hier onder meer Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueyras, maar ook de rosés van Tavel en Lirac. De Côtes du Villages-wijnen bieden vaak een erg goede prijs-kwaliteitverhouding.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.