Bennati

Bennati

Antonio Bennati werd geboren in het jaar 1870 in Cazzano di Tramigna, een paar kilometer van de beroemde stad Soave in de buurt van Verona. Aan het eind van de 19e eeuw begon Antonio Bennatti wijn te maken en te verkopen. Vooral lokaal met de beroemde stro flessen. Antonio kreeg ook de bijnaam “Toni Recioto” van de zoete strowijn in Verona.

Cantine Bennati

In 1920 nam zijn zoon Annibale Bennati het bedrijf over en registreerde het met de naam Cantine Bennati (Bennati Wijngaarden). De aankoop van een aantal hectare ten noorden van Cazzano vond ook in die jaren plaats. De wijngaarden liggen op uitstekende plaatsen voor wijnbouw en worden beschermd door de omliggende heuvels. Na de tweede wereldoorlog namen de zonen Ezio en Aldo het bedrijf over. Zij breidden de wijnproductie uit tot het bereiken van de belangrijkste variëteiten van Verona wijnen. Zo ontstond de selectie “Soraighe”, een gebied op de grens tussen de Val Tramigna en de Val D’Alpone.  In deze periode investeerden ze in technologie. Met name met de aankoop van een “barricaia”, een grote wijnvatkelder. Hoge kwaliteit wordt verzekerd door goed beheer van de wijngaard. Ook het handmatig plukken gebeurt nog steeds met optimale zorg en aandacht.

Abruzzen - Abruzzo

Abruzzen ligt in de kuit van de Italiaanse laars ten zuiden van de Marken. Het is een ruig en bergachtig gebied. Er is volop ruimte over voor wijngaarden in Abruzzo. Lange tijd werden hier vooral massawijnen geproduceerd ondermeer gebruikt voor de productie van vermouth. Inmiddels voert kwaliteit weer de boventoon en staat Abruzzen als wijngebied terecht weer op de kaart.

De druiven van Abruzzen zijn Trebbiano en Montepulciano waar de gelijknamige, respectievelijk witte en rode wijnen van worden gemaakt. De witte is een zachte, droge wijn die verrassend goed tot zijn recht komt bij allerhande gerechten. De rode wijnen zijn wellicht het bekendst en zijn geliefd vanwege de volle, sappige en vaak iets kruidige smaak. Ze hebben een diepe robijnrode kleur, veel structuur, maar zijn tegelijkertijd zacht en heerlijk rond. Van Montepulciano wordt ook een karaktervolle, kersenrode rosé gemaakt die vanwege zijn kleur Cerasuolo (kers) wordt genoemd.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren