Eò Collefrisio

Eò Collefrisio

Eò Collefrisio is eigendom van de wijnmakers Antonio Patricelli en Amadeo de Luca. Collefrisio ligt in de heuvels van Frisa in Abruzzo Italië. In 2007 besloten ze samen een eigen bedrijf te beginnen. Zij zijn de derde generatie wijnmakers en één van de biologische merken die zij op de markt brengen is Eò. Met behulp van hun families doen zij dit nu al een aantal jaren. De heren beschikken over drie verschillende wijngaarden op verschillende locaties die samen een oppervlakte hebben van 55 hectare.

Doelstelling van Eò

Eò is opgericht met als doel de waarde van de traditionele Italiaanse druivensoorten in kaart te brengen. Vanaf het begin is gewerkt met een constante selectie van wijnstokken en staat innovatie hoog in het vaandel. De samenwerking met bekwame wijnmakers en de hightech kelders zorgen voor een goede kwaliteit van wijn. De wijnproductie vindt plaats in San Michele Archangelo, gelegen in het noordelijke deel van de stad Vasto in de provincie Chieti wat ligt in het meest zuidelijke deel van de Abruzzen regio. Het grootste gedeelte van de wijngaarden is beplant met de druivenrassen Montepulciano en Trebbiano druiven, maar ook met Pecorino en Falanghina druiven. De omgeving, bodem en de goede seizoensgebonden dagelijkse temperaturen zijn erg gunstig voor de teelt van druiven.

Abruzzen - Abruzzo

Abruzzen ligt in de kuit van de Italiaanse laars ten zuiden van de Marken. Het is een ruig en bergachtig gebied. Er is volop ruimte over voor wijngaarden in Abruzzo. Lange tijd werden hier vooral massawijnen geproduceerd ondermeer gebruikt voor de productie van vermouth. Inmiddels voert kwaliteit weer de boventoon en staat Abruzzen als wijngebied terecht weer op de kaart.

Dé druiven van Abruzzen zijn Trebbiano en Montepulciano waar de gelijknamige, respectievelijk witte en rode wijnen van worden gemaakt. De witte is een zachte, droge wijn die verrassend goed tot zijn recht komt bij allerhande gerechten. De rode wijnen zijn wellicht het bekendst en zijn geliefd vanwege de volle, sappige en vaak iets kruidige smaak. Ze hebben een diepe robijnrode kleur, veel structuur, maar zijn tegelijkertijd zacht en heerlijk rond. Van Montepulciano wordt ook een karaktervolle, kersenrode rosé gemaakt die vanwege zijn kleur Cerasuolo (kers) wordt genoemd. 

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren