Masciarelli

Azienda Agricola Masciarelli

Azienda Agricola Masciarelli is opgericht in San Martino in 1978 door Gianni Masciarelli. En men produceert wijn vanaf 1981. Gianni Masciarelli erfde de passie voor de wijngaard van zijn vader Giovanni. In 1987 ontmoet hij zijn vrouw Marina Cvetic. Samen krijgen ze drie kinderen, Mirian, Chiara en Riccardo. Na de dood van Gianni neemt zijn vrouw het bedrijf over.

San Martino

Het kloppende hart van de wijnmakerij ligt in San Martino. In de historische “Villa Gemma”. Het ligt in de provincie Chieti, en bevat ongeveer 320 hectare wijngaarden en olijfgaarden, tussen 13 gemeenten in alle 4 provincies Abruzzo. Ze liggen op verschillende hoogten, van de zee tot de bergen. Een van de Masciarelli kelders ligt bij de historische Villa. Hier bevinden zich ook de administratieve kantoren van het bedrijf, maar ook de residentie van mevrouw Cvetic.

Marina Cvetic Montepulciano d'Abruzzo 

Marina Cvetic Montepulciano d'Abruzzo is een uitgebalanceerde en geconcentreerde wijn met prima opgenomen tannines, zeer toegankelijk. Heerlijke wijn bij biefstuk van de haas met zwarte truffels, gegrild vlees.

Abruzzen - Abruzzo

Abruzzen ligt in de kuit van de Italiaanse laars ten zuiden van de Marken. Het is een ruig en bergachtig gebied. Er is volop ruimte over voor wijngaarden in Abruzzo. Lange tijd werden hier vooral massawijnen geproduceerd ondermeer gebruikt voor de productie van vermouth. Inmiddels voert kwaliteit weer de boventoon en staat Abruzzen als wijngebied terecht weer op de kaart. Dé druiven van Abruzzen zijn Trebbiano en Montepulciano waar de gelijknamige, respectievelijk witte en rode wijnen van worden gemaakt. De witte is een zachte, droge wijn die verrassend goed tot zijn recht komt bij allerhande gerechten. De rode wijnen zijn wellicht het bekendst en zijn geliefd vanwege de volle, sappige en vaak iets kruidige smaak. Ze hebben een diepe robijnrode kleur, veel structuur, maar zijn tegelijkertijd zacht en heerlijk rond. Van Montepulciano wordt ook een karaktervolle, kersenrode rosé gemaakt die vanwege zijn kleur Cerasuolo (kers) wordt genoemd.

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren