Tenuta Iuzzolini

Tenuta Iuzzolini

Het landgoed Tenuta Iuzzolini bevindt zich op het grondgebied van Ciro. Ciro is een Calabrisch stadje aan de Ionische kunst van Crotone. Het wijngoed is eigendom van de familie Iuzzolini, een bekende Calabrische familie. Deze omvatten het oude huis Iuzzolini, erkend onder de leidende families van de zestiende eeuw. Deze familie is al vanaf de 16e eeuw gevestigd in Calabrië. In 1868 trouwde Don Raffaele Iuzzolini met Donna Rosa Gangale. Hun zoon Don Fortunato Iuzzolini nam Donna Vittoria Liotti als vrouw. In 1906 werd Don Diego Iuzzolini, de vader van de huidige eigenaar van het bedrijf geboren. Fortunato Iuzzolini begon samen met zijn vrouw Giovanna Colicchio en hun kinderen Diego, Pasquale, Antonio en Rosa in 2005 met de verwerking van de druiven en het maken van wijn. Veel rijke adellijke families van Cirò zijn in de 16e eeuw geboren en bouwden solide bouwwerken als huizen en kastelen die deel gingen uitmaken van de geschiedenis van het gebied.

Het landgoed Iuzzolini

Het landgoed beslaat een gebied van ongeveer 500 hectare, waarvan ± 100 hectare wijngaarden. Deze wijngaarden liggen in de stad Timpo Bianco in de gemeente Ciro Marina. Op korte afstand van de zee en het binnenland Motta op het platteland van Carfizzi en in de buurt van Maradea in de gemeente Umbriatico. De bodems van kalkhoudende klei en zand zijn zeer vruchtbaar omdat ze rijk zijn aan natuurlijke bronnen. Het hele gebied met hete en droge zomers en korte regenachtige winters, geeft de ideale omstandigheden voor de teelt van wijnstokken. Er werken 35 werknemers binnen het bedrijf. Tijdens de periode van de oogst en de olijvenoogst verdrievoudigen de arbeiders.

De wijnen

Tenuta Iuzzolini is een enthousiaste, patriarchale producent uit Calabria, waar Italië Sicilië raakt, down South zullen we maar zeggen. Inheemse druifsoorten, gecombineerd met moderne technieken, wit en rood, en we komen met het beste: de Basis! Ciro is de naam van de DOC, de Bianco wordt gemaakt van Greco Bianco, rijk, exotisch, met lichte houttoets. De rode is vervaardigd van de Galioppo, ook heerlijk fruit, chocolade, laurier, iets hout. 

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren