Mastroberardino

Mastroberardino

Mastroberardino

Mastroberardino is een Italiaanse wijnproducent uit de regio Campania. Opgericht in 1750 door Pietro di Berardino. Hij nam de titel aan van Mastro, die uiteindelijk samenging met Berardino. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de zonen van Antonio, Piero, de huidige president, en Carlo. Beiden delen zij de passie van hun vader voor de inheemse druiven van de regio.

Mastroberardino Taurasi

Het wijnhuis is beroemd om zijn productie van ondermeer Taurasi DOCG. Zij maken van wijn van klassieke druivensoorten als Greco en Fiano. Het werk van de familie Mastroberardino, in het bijzonder van Antonio, wordt alom gerespecteerd. Bij dit wijnhuis uit Campania Italië staat de zorg voor de natuur en de sociale omgeving waarin zij opereren hoog in het vaandel. Kwaliteit is een van de kernwaarden van dit wijnhuis.

Slogan

De slogan van de familie is Una Famiglia, Un Territorio, Un Vino. Dat staat voor het feit dat de familie Mastroberardino beroemde rode en witte wijnen produceert die hun erkenning krijgen in de hele wereld.

Winery of the Year

Wine Enthusiast, een van de meest invloedrijke wijn magazines in de wereld, nomineerde Mastroberardino in de top vijf categorie van de European Winery of the year. De Mastroberardinos staan erom bekend dat ze de wijnen uit Campania een positief imago bezorgen. In het bijzonder voor niet erkende wijnen zoals Lacryma Christi, Greco di Tufo en Fiano di Avellino. Tot de topwijnen van deze Italiaanse Azienda behoren ondermeer Naturalis Historia Taurasi, Radici Taurasi Mastroberardino, Radici Fiano di Avellino en de Greco di Tufo.

Campania – Campanië

Campanië, met als regionale hoofdstad Napels, ligt in het zuidwesten van Italië. Hier worden vooral inheemse druivensoorten verbouwd die al millennia met hun stokken in de vruchtbare vulkaangrond van de Vesuvius wortelen. In tegenstelling tot veel andere Italiaanse wijngebieden hebben de internationale druivenrassen in Campanië hun intrede (nog) niet gedaan. En het zijn variëteiten als Aglianico, Greco, Fiano en Falanghina die nog door de Grieken zijn ingevoerd en de indruk wekken dat de tijd sindsdien heeft stilgestaan. Niets is echter minder waar: ook in dit deel van Italië weten moderne wijnproducenten traditie uitstekend te combineren met de modernste vinificatietechnieken. Het gebied kent niet voor niets een aantal hoge klasseringen. Campanië verwierf als eerste gebied in Zuid Italië een DOCG status voor Taurasi, een wijn gemaakt van Aglianico en afkomstig uit het gebied rond het dorp Taurasi. Vanwege de krachtige smaak en de mooie zuren wordt deze wijn vaak de Barolo van het Zuiden genoemd. Aglianico is een laat rijpende druif die wijnen geeft met veel kleur, geur, smaak en tannines. Maar moderne vinificatietechnieken laten de verleidelijke fruitaroma’s intact en de wijnen kunnen ondanks hun kracht fluweelzacht overkomen.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren