San Salvatore

San Salvatore

San Salvatore

San Salvatore is gelegen in het Nationale Park van Cilento. Aan de baai van Salerno vlak onder Napels. In de regio Campanië in Zuid Italië. Vlakbij de belangrijke archeologische opgraving Paestum. In een gebied dat niet is aangetast door intensieve landbouw.

Biologisch boerderij

San Salvatore werkt volledig biologisch. De kudde van 450 buffels die leeft van het land levert naast mozzarella, de nodige meststoffen voor de wijngaarden, de fruitboomgaarden en olijfbomen.

Wijnmaker San Salvatore

Als wijnmaker heeft de Azienda Ricardo Cotarella aangetrokken, de wereldberoemde vliegende wijnmaker van Italië.

Campania – Campanië

Campanië, met als regionale hoofdstad Napels, ligt in het zuidwesten van Italië. Hier worden vooral inheemse druivensoorten verbouwd die al millennia met hun stokken in de vruchtbare vulkaangrond van de Vesuvius wortelen. In tegenstelling tot veel andere Italiaanse wijngebieden hebben de internationale druivenrassen in Campanië hun intrede (nog) niet gedaan. En het zijn variëteiten als Aglianico, Greco, Fiano en Falanghina die nog door de Grieken zijn ingevoerd en de indruk wekken dat de tijd sindsdien heeft stilgestaan. Niets is echter minder waar: ook in dit deel van Italië weten moderne wijnproducenten traditie uitstekend te combineren met de modernste vinificatie technieken. Het gebied kent niet voor niets een aantal hoge klasseringen.

Campanië verwierf als eerste gebied in Zuid Italië een DOCG status voor Taurasi, een wijn gemaakt van Aglianico en afkomstig uit het gebied rond het dorp Taurasi. Vanwege de krachtige smaak en de mooie zuren wordt deze wijn vaak de Barolo van het Zuiden genoemd. Aglianico is een laat rijpende druif die wijnen geeft met veel kleur, geur, smaak en tannines. Maar moderne vinificatie technieken laten de verleidelijke fruit aroma’s intact en de wijnen kunnen ondanks hun kracht fluweelzacht overkomen.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren