Alturis

Cantina Altùris

Altùris in de Friuli taal betekent een stuk grond dat iets boven het omringende landschap ligt. De eigenaren van Cantina Alturis, Marco en Massimo Zorzettig, hebben deze naam gegeven aan dit landgoed. Ze zijn al drie generaties lang actief in de wijnwereld.

Het landgoed Alturis

Het Altùris landgoed ligt midden in het noordoosten van Italië, niet ver van Venetië en dicht bij de grenzen met Oostenrijk en Slovenië. In het voetgangersgebied bij “Cividale del Friuli”, het oude Romeinse forum Julii. Hier is het microklimaat uniek. De Alpen beschermen het gebied tegen de koude noordelijke luchtstromen, terwijl de wind van de Adriatische Zee mild is, dit creëert ideale omstandigheden voor het produceren van grote Italiaanse wijnen van kwaliteitsdruiven.

Friuli

Friuli is een streek in Noordoost-Italië rond de stad Udine, gelegen tussen Venetië, de Alpen, Slovenië en de Adriatische Zee. Tegenwoordig maakt deze streek deel uit van de regio Friuli-Venezia Giulia. De streek omvat de provincies Udine en Pordenone, naast delen van de provincie Gorizia. De naam Friuli komt van het Latijnse Forum Julii, wat Forum van Julius betekent.

De streek heeft een kenmerkend zacht glooiend landschap. De bodem bestaat uit kiezel, grind, zand en leem met veel kalk en fosfor. De bekendste witte wijnen uit de streek zijn gemaakt van Pinot Bianco, Pinot Grigio en Chardonnay. De bekendste rode wijnen zijn gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco.

Wijnen van Alturis

Wij verkopen de volgende wijnen van Alturis: Alturis Cabernet Sauvignon, Alturis Merlot, Alturis Pinot Nero, Alturis Chardonnay, Alturis Sauvignon, Alturis Pinot Grigio en Traminer Aromatico.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren