Borgo Conventi

Borgo Conventi

Borgo Conventi is vernoemd naar een oude legende Farra d'Isonzo. In historische documenten staat dat Strassoldo, een grootgrondbezitter van adellijke afkomst, bekend onder de naam "The Rizzardo", een bosperceel geschonken heeft aan een monnik genaamd Basilio Pica. Op dit land, in de provincie Farra d'Isonzo, hebben de Dominicanen een aantal kloosters gebouwd. Wij verkopen de volgende wijnen van Borgo Conventi uit Friuli: Borgo Conventi Cabernet Franc Isonzo del Friuli, Borgo Conventi Friulano Isonzo del Friuli, Borgo Conventi Pinot Grigio Collio en Borgo Conventi Pinot Grigio Isonzo del Friuli.

Oprichting van Borgo Conventi

Het Borgo Conventi Estate is gesticht in 1975 in een historisch deel van het gebied met de naam Collio. Dit ligt in Friuli, het meest oostelijke deel, niet ver van de grens met Slovenië. De overstromingen van de rivier de Isonzo voeden de wijngaarden. Het heeft een complex microklimaat. Sinds de start in 1975 heeft het wijngoed zich kunnen meten met de beste wijnmakers van Friuli, met veel aandacht voor de wijngaarden waar zowel traditionele als uitheemse druivensoorten zijn aangeplant. Sinds 2001 maakt Borgo Conventi deel uit van de Toscaanse kwaliteits wijnproducent Ruffino. Vandaag de dag bezit Borgo Conventi meer dan 40 hectaren, verdeeld over de DOC's Collio en Isonzo. Borgo Conventi maakt heerlijke mooi gestructureerde elegante Italiaanse wijnen met een grote complexiteit. Zoals de druivensoorten Pinot Grigio, Chardonnay, Friulano, Sauvignon, Refosco dal Peduncolo Rosso, Merlot en Cabernet Franc.

Friuli

Friuli is een streek in Noordoost-Italië rond de stad Udine, gelegen tussen Venetië, de Alpen, Slovenië en de Adriatische Zee. Tegenwoordig maakt deze streek deel uit van de regio Friuli-Venezia Giulia. De streek omvat de provincies Udine en Pordenone, naast delen van de provincie Gorizia. De naam Friuli komt van het Latijnse Forum Julii, wat Forum van Julius betekent. De streek heeft een kenmerkend zacht glooiend landschap. De bodem bestaat uit kiezel, grind, zand en leem met veel kalk en fosfor. De bekendste witte wijnen uit de streek zijn gemaakt van Pinot Bianco, Pinot Grigio en Chardonnay. De bekendste rode wijnen zijn gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Refosco.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren