Ronco del Gnemiz

Ronco del Gnemiz 

Azienda Ronco del Gnemiz en Azienda Necotium werken zeer nauw samen. Dat kan ook niet anders want de eigenaren van beide wijnbedrijven, Serena Palazzolo en Christian Patat, zijn geliefden. Beide delen een absolute overtuiging voor natuurlijke wijnen en een passie voor hun geboorteplek Friuli. Na een carrière als importeur van de grote Franse wijndomeinen in Italië besloot Christian wijnmaker te worden.

Familie Palazzolo

Sinds 1964 is het landgoed Ronco del Gnemiz eigendom van de familie Palazzolo. Serena is de eigenaar van dit beroemde wijnhuis. Het domein telt 30 hectare waarvan er 17 hectare beplant is met wijngaarden. De wijnmakerij ligt bovenop de heuvel van Rosazzo in de Colli Orientali. En profiteert van verkoelende winden uit de Adriatische Zee. Maar krijgt door de Alpen ook beschutting tegen de niet ongewone strenge winters.

Organische wijnbouw

De wijngaarden worden organisch beheerd. De meeste wijngaarden zijn geplant op de typische “Ponca” bodem van Friuli. Een bodem rijk aan klei (mergel) en kalksteen.

Azienda Necotium 

Necotium is deels Negociant. Enkele wijngaarden zijn in eigen bezit maar een groter deel wordt gepacht of de druiven worden gekocht. De wijnen van Necotium kenmerken zich door een natuurlijke stijl en een goede prijs-kwaliteit verhouding. De wijnen van Ronco de Gnemiz zijn zeer hoogstaand en van uitzonderlijk niveau. De prijzen zijn echter ook een stuk hoger. Beide wijnmakers werken echter volstrekt natuurlijk. Geen toevoeging van gistcellen en chemische bestrijdingsmiddelen zijn er in de wijde omtrek niet te vinden. Verder een zeer sterke terroir expressie ( marmer!!) en veel Sauvignon Blanc. Sinds Napoleon beschouwt als een inheemse druif in de omgeving van het Buttrio.

Wijnen van Ronco del Gnemiz

Wij verkopen de volgende wijnen van dit mooie wijnhuis: Friulano Bianco San Zuan en Nec-Otium Pinot Grigio.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren