Giangirolami

Donato Giangirolami

Donato Giangirolami officieel Azienda Agricola Biologica di Donato Giangirolami is een prachtig familie domein. Het wijnbedrijf is gevestigd in de Agro Pontino, een historisch jong gebied, zo'n 40 km ten zuiden van Rome Italië. In 1956 is de eerste wijngaard aangeplant door vader Dante Giangirolami. Hij kocht vijf hectare land tussen Aprilia en Velletri. Vandaag de dag is zijn zoon Donato de eigenaar. Net als zijn vader heeft Donato beslissende keuzes gemaakt voor de groei van het bedrijf. In de jaren negentig breidde hij het bedrijf uit en kocht land in Doganella, Ninfa en Borgo Montello.

Biologische wijnbouw

Men werkt biologisch en ze maken werkelijk prachtige witte wijnen van de Grechetto en lokale pre-romaanse Malvasia Puntinata druif. De Chardonnay Regus Giangirolami en de rode wijn Propizio Grechetto zijn prachtige Italiaanse wijnen. In 2003 werd het organische label Donato Giangirolami opgericht. Begin 2000 begonnen de dochters van Donato,  Federica en Laura in het bedrijf te werken. Hierdoor werd de familietraditie voortgezet.

Wijngaarden

De boerderij beslaat ongeveerd 80 hectare waarvan 38 hectare wijngaard is. De rest is boomgaard. Ze liggen op een vulkanische bodem en dat is duidelijk proefbaar. Sinds 1993 is met de biologische landbouw gestart, dus zonder synthetische chemicaliën.

Lazio

Lazio is een regio in het midden van Italië die begrensd wordt door Toscane, Umbrië, Abruzzen, Molise, Campania en de Tyrreense Zee. De hoofdstad is Rome. Lazio is onderverdeeld in vijf provincies. De naam Lazio komt van het oude volk de Latijnen. Het is de bakermat van de Latijnse taal, en daarmee in feite van alle Romaanse talen. Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur. 

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren