Centanni

Centanni

Azienda Agricola Centanni is het familiebedrijf van Giacomo en Elisa. Centanni is redelijk recent opgericht, in 2008. In een rustieke boerderij uit de tweede helft van de negentiende eeuw is de Casa Centanni ingericht, gehecht aan de kelder. Het ligt tussen de wijngaarden, op slechts 5 kilometer van de zee en 30 kilometer van het Monti Sibillini National Park. In een van de culturele en wijnbouw centra van de Marche (Marken) Montefiore del’Aso en Ascoli Piceno. 

Piceni

Op de heuvels hebben de Piceni ooit hun nederzettingen gebouwd. Het middeleeuwse dorp Montefiore dell’Aso ligt op enkele kilometers van het bedrijf. Het heeft nog steeds zijn unieke uiterlijk behouden. Dit is mede bepaald door stadsmuren, de architecturale sporen van een opmerkelijk verleden. De familie is van oudsher zeer gehecht aan het prachtige land, aan het ritme van de seizoenen, aan het genieten van al het moois dat deze regio produceert.

Biologische wijnbouw

Azienda Agricola Centanni is een gedurfd project dat een respectvolle, duurzame en biologische wijnbouw van traditionele, autochtone druivenrassen, verbonden met innoverende technieken en kunstzinnige design, nastreeft. Centanni is het eerste wijnbedrijf in Marche dat zijn wijnen met een glazen stopper (Vinolok) afsluit, als garantie voor een zuivere, frisse en kurkvrije wijn. Deze glazen dop houdt de kenmerken van de wijn intact. Het beschermt tegen oxidatie als gevolg van kleine infiltraties van zuurstof.

Marche – de Marken

Le Marche is een streek in het oosten van Midden Italië die ligt ingeklemd tussen de Apennijnen en de Adriatische kust. Het is een relatief groen, heuvelachtig gebied met oude stadjes en bekende badplaatsen. De wijngaarden liggen op kalkrijke kleibodems op de hellingen van de heuvels.

Verdicchio dei Castelli die Jesi

Verreweg de bekendste wijn uit de Marken is de Verdicchio dei Castelli die Jesi. Een frisse, kruidige witte wijn van de Verdicchio druif uit het gebied rond het stadje Jesi. De ideale begeleider van spaghetti alle Vongole en andere gerechten met vis of schelpdieren.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren