Velenosi

Velenosi

Azienda Velenosi ligt bij Ascoli Piceno en bezit ongeveer 100 hectare aan wijngaarden. Velenosi werd in 1984 opgericht door Angela en Ercole Velenosi. Het produceren van kwalitatieve wijnen staan bij Angela en Ercole hoog in het vaandel.

Velenosi wijn

In de wijngaarden worden onder andere Verdicchio, Pecorino, Montepulciano d’Abruzzo en Rossa Piceno Superiore verbouwd. Wij verkopen de volgende wijnen van Velenosi: Velenosi Lacrima di Morro d'Alba, Brecciarolo Velenosi, Velenosi Verdicchio, Pecorino Velenosi Villa Angela en Brecciarolo Gold Velenosi.

Onderscheidingen

Tijdens de afgelopen 25 jaar heeft Velenosi veel positieve beoordelingen gehad van experts als Robert Parker, James Suckling van "Wine Spectator", Daniele Cernilli van "Gambero Rosso", Luca Maroni van "Ais" en andere wijnjournalisten.

Marche - Marken

Marche (Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino. In het westen aan Toscane en Umbrië.

In het zuidoosten aan de Abruzzen en Lazio. Het is een relatief groen, heuvelachtig gebied met oude stadjes en bekende badplaatsen. De wijngaarden liggen op kalkrijke kleibodems op de hellingen van de heuvels.

Verdicchio dei Castelli die Jesi

Verreweg de bekendste wijn uit de Marken is de Verdicchio dei Castelli die Jesi. Een frisse, kruidige witte wijn van de Verdicchio druif uit het gebied rond het stadje Jesi. De ideale begeleider van spaghetti alle Vongole en andere gerechten met vis of schelpdieren.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren