Alessandro Rivetto

Alessandro Rivetto - Azienda Agricola Alessandro Rivetto

Alesssandro Rivetto is opgericht door 3rie generaties Rivetto, overgrootvader Giovanni, grootvader Ercole en nu Alessandro Rivetto. In 2012 startte Alessandro samen met zijn zaken partners Alessandro Bonelli en Mauro Adriano een wijnbedrijf. Alessandro Bonelli is oenoloog die alle technische zaken van de productie voor zijn rekening neemt. Mauro Adriano heeft veel kennis van internationale wijnmarkten en Alessandro Rivetto is de wijnkenner.

Geschiedenis Rivetto

De geschiedenis van het bedrijf, ook wel "Ipola" genoemd, heeft zijn wortels in de traditie en cultuur van Piemonte. Het wijn bedrijf ligt in een van de meest geschikte gebieden voor de wijnbouw, op het grondgebied van Ovada bij Cremolino, dit is een gemeente in de Italiaanse provincie Alessandria regio Piëmont). Gelegen tussen de zee van Genua en de vruchtbare vlakte van Alexandrië. In de buurt van La Morra. Op slechts vijftien minuten van de belangrijkste stad van de Langhe, Alba. Daar gaan de wijngaarden samen met de bergen van de Apennijnen.

Barolo

Alessandro Rivetto is producent van Barolo’s.  Een van de beste Italiaanse wijnen. De passie voor wijn en de ervaring, opgedaan op het veld, jaren van leren en opserveren, zijn een integraal onderdeel van de geschiedenis van dit wijngoed. Maar het zijn ook de essentiële kenmerken van de Azienda Agricola Alessandro Rivetto. Alessandro herinnert zich de woorden van zijn grootvader om te proberen “piccole cose di grande qualita” te maken. Of te wel “kleine dingen van hoge kwaliteit” te produceren.

Piemonte

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren