Beni di Batasiolo

Beni di Batasiolo

Beni di Batasiolo is een grootheid in de Piemonte. Niet ver van het truffelcentrum Alba bevindt zich in het plaatsje La Morra het bedrijf Beni di Batasiolo. Batasiolo ontvangt regelmatig prijzen en onderscheidingen. Zo werd onlangs nog de Barbera Sovrana door de Amerikaanse Wine Spectator met een zeer hoge puntenscore gewaardeerd.

Wijngebieden Beni di Batasiolo

De boerderijen van dit wijnbedrijf uit Piemonte bevinden zich allemaal in het gewaardeerde Barolo wijnbouwgebied zoals; Batasiolo, Morino, Cerequio en Brunate in La Morra, Boscareto en de historische Briccolina in Serralunga d'Alba, Bricco di Vergne en Zonchetta in Barolo en Tantesi en Bussia Bofani in Monforte d'Alba.

Betekenis

De echte essentie van "Beni di Batasiolo" kan niet worden begrepen zonder de uitgestrekte wijngaarden te bewonderen in de mooiste en belangrijkste wijndorpen van de Langhe. In het oude lokale dialect betekent het woord "beni" een eigendom of landgoed, en het is dit idee van de onbreekbare band die bestaat tussen de boer en zijn wijngaard die is ingekapseld in de naam "Beni di Batasiolo".

Wijnen van Beni di Batasiolo

Batasiolo produceert alle bekende wijnen die in deze regio worden gemaakt, inclusief wijnen zoals; Barolo, Barbaresco, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba, Moscato d'Asti, Langhe Chardonnay Morino en Gavi di Gavi.

Piëmont

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

Bekijken als Rooster Lijst

11 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

11 Items

per pagina
Aflopend sorteren