Borgogno

Borgogno

Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk aller-oudste wijnmakerijen in Langa en Piemonte. Casa Borgogno, met zijn eigen kelders uitgehouwen in de heuvels, is te vinden in het historische centrum van de stad Barolo. In 1861, toen de eenheid van Italië tot stand kwam, was de Barolo di Borgogno de wijn die werd gekozen om de feestlunch van de officiële eenheid van Italië te begeleiden.

Cesare Borgogno

De absolute leidende figuur was Cesare Borgogno. In 1920 naam hij, als jongste van de vijf broers en zussen, het management over. Een opvallend en charismatische figuur. Cesare liet een deel van de wijnen van de beste jaren, al bijna twintig jaar, apart zetten en begraven in de donkere kelders. Zo begon de verzameling van het beste millennium van Barolo. In 1950 werd de verbouwing van de kelders voltooid. In 1967 kreeg het bedrijf kreeg de naam Giacomo Borgogno & Figli.

Farinetti

In 2008 wordt het bedrijf overgenomen door de familie Farinetti. In de daaropvolgende jaren werd de grote renovatie van het hoofdgebouw voltooid, waardoor deze weer zijn oorspronkelijke uiterlijk kreeg. In overeenstemming met de traditie worden geen wijzigingen aangebracht in de historische kelders van 1761.

Wijn filosofie

Het Italiaanse wijnhuis uit Piemonte gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie wat dan ook haar kracht is. Al jaren wordt de naleving van deze tradities doorgegeven aan volgende generaties.

Borgogno bezit 13 hectare aan wijngaarden waarvan 9 zijn beplant met de Nebbiolo druif. De Italiaanse wijnen van Borgogno worden allemaal op traditionele wijze gevinifieerd om unieke en gestructureerde wijnen te produceren.

Piemonte

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren