G.D. Vajra

G.D. Vajra

G.D. Vajra

G.D. Vajra werd door Aldo Vajra opgestart als een klein wijnbedrijf maar is ondertussen uitgegroeid tot een wijngoed die 40 hectare aan wijngaarden bezit. De initialen G.D. verwijzen naar Giuseppe Domenico, de grootvader. Van hem erfde hij de wijngaarden in de hoogstgelegen gemeente van de Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen naam. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. Naast Nebbiolo verbouwen zij Barbera, Dolcetto, Freisa en een eigenzinnige Riesling.

Familiebedrijf maakt top Barolo’s

G.D. Vajra is een bijzonder familiebedrijf. Door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn is een reputatie opgebouwd. Hiermee behoort dit wijnbedrijf tot de top van de Barolo. De familie Vajra produceert hun Barolo´s op traditionele wijze. Met nadruk op elegantie met een verfijnd bouquet en een gebalanceerde smaak.  Dit bereiken zij door, naast roestvrijstalen vaten voor de vinificatie, te werken met grote Sloveense eiken vaten voor de rijping van de wijnen. De familieleden van de familie Vajra zijn gepassioneerde wijnmensen, verbonden met de bijzondere terroirs in het Barolo district en de cultuur van de wijn.

Vajra wijnen

Gelukkig heeft het gamma van Vajra zich niet verengd tot Barolo wijn alleen. Door hun wijngaarden met Dolcetto, Barbera en Freisa te koesteren, zijn zij in staat hieruit kwalitatief zeer goede wijnen te produceren.

Piemonte

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren