Gaja

Gaja

Gaja

De familie Gaja vestigde zich in Piemonte halverwege de 17e eeuw. In 1859 startte Giovanni Gaja het wijndomein Gaja in Barbaresco. Giovanni's zoon Angelo (opa van de huidige eigenaar Angelo Gaja) was gezegend met visie en ambities. Hij trouwde in 1905 met Clotilde Rey. Zij inspireerde hem om een zo'n hoog mogelijke kwaliteit neer te zetten. De zoon van Angelo en Clotilde, Giovanni, volgde zijn ouders op en continueerde de hoge kwaliteitsstandaard. Hij produceerde een Barbaresco van dergelijke kwaliteit, dat Gaja een leiderschapspositie binnen Italië bereikte. Hij breidde de wijngaarden uit met Sori Tildin, Costa Russi, Sori San Lorenzo en Darmagi. In 1961 trad de 4 generatie toe in het bedrijf, Angelo de huidige eigenaar. Angelo combineerde oude tradities met vernieuwende technologieën. Hij was ook degene die startte met export van de Gaja wijnen. Angelo en zijn vrouw Lucia wonen in Barbaresco en hebben drie kinderen Gaia, Rossana en Giovanni, die de 5e generatie vormen. Vandaag de dag bezit Gaja Winery 2,5 ha wijngaarden in Barbaresco en Barolo.In 1994 startte Gaja hun eerste wijndomein in Toscane, genaamd Pieve San Restituta in Montalcino. Het domein is 0,67 hectare groot en produceert 3 Brunello's. In 1996 begonnen ze een tweede wijndomein in Toscane genaamd Ca' Marcanda. Dit domein is gelegen in Bolgheri. Hier is 2,5 hectare aangeplant met nieuwe wijnstokken Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah en Sangiovese. De geproduceerde wijnen hier zijn: Promis, Magari en Camarcanda. In 2000 kwamen deze wijnen voor het eerst op de markt.Guido Rivella is de wijnmaker op alle drie de domeinen.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren