Gaja

Gaja

De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja, vanaf 1961 in het bedrijf, is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Hij deed dat geheel eigenzinnig en eigentijds door zijn eigen inzichten te volgen. Zo plantte hij internationale druivenrassen aan zoals Cabernet Sauvignon en Merlot en maakte deel uit van de Super Toscans in de jaren ’80 en ’90. De Super Toscans bestond uit een groep wijnmakers die zich destijds niet conformeerde aan de Italiaanse wijnwetgeving. Zo verkleinde hij ook de opbrengsten per hectare soms met wel de helft van het aantal toegestane liters. De resultaten zijn spectaculair en Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco’s, het paradepaard van het bedrijf, de hele wereld. De Nebbiolo druiven voor de Barbaresco van Gaja waren van oudsher afkomstig van 14 verschillende wijngaarden.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren