Luciano Sandrone

Luciano Sandrone

Luciano Sandrone heeft vanaf 1978 een wijndomein van topkwaliteit opgebouwd. Hij heeft zich meer dan 50 jaar gewijd aan de wijn met rationaliteit en met liefde. Momenteel heeft hij 22 hectare wijngaarden in bezit.

Azienda Luciano Sandrone 

Produceert Nebbiolo uit de Barolo en Roero gebieden van het hoogste kwaliteitsniveau. Aan de rechterkant van de rivier de Tanaro ligt de Langa. Aan de linkerkant de Roero. Het bedrijf was in eerste instantie gevestigd in Barolo, in het hart van de regio Langa.

De grond van de hellingen van de heuvels is rijk van structuur. Op deze heuvels worden de geweldige Barolo’s geboren. Aan het begin van de jaren 90 werd een prachtig steil terrein beplant met Nebbiolo wijnstokken. Dit was op de Roero heuvels, ongeveer twintig kilometer van Barolo. Hier werd de Vallemaggiore geboren. 100% Nebbiolo, elegant en aristocratisch.

Barolo traditie

Elke fles Sandrone wijn wordt gemaakt met dezelfde aandacht voor ambachtelijke traditie, ondersteund door moderne technieken en handwerk. De Sandrone visie is om Italiaanse wijnen te produceren met alleen inheemse wijnstokken, die de cultuurhistorie en wijnbouwtradities van de Barolo en Roero weerspiegelen. Hierbij gebruik makend van de modernste technieken om gebalanceerde, zuivere, elegante en harmonieuze wijnen te verkrijgen. Voornamelijk Barolo wijnen zoals Cannubi Boschis (van één wijngaard) en Le Vigne.

Piemonte 

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren