Produttori Del Barbaresco

Produttori Del Barbaresco

De geschiedenis van Produttori del Barbaresco begint in 1884. Zoals bij vele wijnboeren waren alle Nebbiolo druiven bedoeld voor het maken van Barolo. Op de school voor oenologie in Alba ontstond het idee om een coöperatie (Cantine Sociali) te beginnen. Acht druivenverbouwers werden hierdoor de grondleggers van het definitieve verschil tussen de Barolo en Barbaresco. Het is niet alleen een van de oudste wijncoöperaties in de wereld, maar ook een van de beste. Volgens Parker zet de Produttori del Barbaresco de standaard wat betreft de geleverde kwaliteit van een coöperatie.

Oprichting Coöperatie Produttori Del Barbaresco

In 1958 werd de Produttori del Barbaresco echt opgericht. De Cantina Sociale dei Produttori del Barbaresco telt nu 60 leden van 50 gezinnen en ongeveer 100 hectare aan wijnbouwgrond. Het wijnbedrijf maakt voornamelijk Barbaresco en Nebbiolo Langhe wijnen. Deze wijnen zijn geschikter om jong te drinken. In topwijnjaren worden er maar liefst negen verschillende Cru wijnen gemaakt; Sili, Rabaja, Pora, Montestefano, Ovello, Paja, Montefico, Moccagatta en Rio Sordo.

Ligging wijngaarden

De negen cru’s of wijngaarden van de Produttori liggen op steile hellingen bestaande uit de klassieke stevige klei en mergel van de Langhe. De meest noordelijke keten van heuvels: Ovello, Montefico en Montestefano, hebben een hoger kleigehalte. Ze staan bekend om hun rijke aardachtige, vlezige smaken en stevige structuur. In het zuiden liggen Pajé en Moccagatta, bekend om hun intensiteit en elegantie. Nog verder naar het zuiden is misschien Barbaresco ' s grootste helling, met de zuidkant Asili, Rabajà en Pora. Onder deze drie iconen bevind zich de eenzame zuidwest gerichte helling van Rio Sordo, waarvan de weelderige Barbaresco aroma's van zwarte kers en truffel uitstraalt.

Piemonte

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.