Tacchino

Luigi Tacchino

Luigi Tacchino is een wijnhuis (in het Italiaans Azienda Vitivinicola) in Castelletto d’Orba in Alto Monferrato in Piemonte Italië. De wijngaarden zijn verspreid over iets meer dan 55 hectare en liggen ongeveer 300 meter boven de zee. Al meer dan drie generaties lang produceert de Tacchino familie uitstekende Italiaanse wijnen. De wijngaarden worden nu al 60 jaar door deze familie bewerkt. De wijnstokken zijn 30 tot 60 jaar oud.

Familie Tacchino

Luigi Tacchino is de naamgever van het bedrijf. Romina, de dochter van Luigi, vertegenwoordigt de nieuwe generatie. Zij erfde de passie van haar vader maar ook van haar grootvader die de grondlegger van dit mooie wijnbedrijf was. Met de steun van technologie voor de productie en het advies van een deskundige oenoloog produceert zij uitblinkende Italiaanse wijnen. Van de laagproductieve wijngaarden van Tacchino komen de Dolcetto, Barbera en Gavi wijnen. De Dolcetto uit Montferrato is malser en zachter dan die uit Alba.

Garagist

De Luigi Tacchino wijnmakerij is wat men letterlijk en figuurlijk een garagist zou noemen. Het Tacchino familiebedrijf maakt duidelijk deel uit van het huis, de garage in feite. Bovendien is de hele operatie een familie aangelegenheid. Tegenwoordig worden enkele van de beste en duurste wijnen in Italië en Frankrijk in garages geboren. Vandaar de term garagist.

Piemonte

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren