Vigneti Massa

Vigneti Massa

Vigneti Massa

De Vigneti Massa wijngaarden zijn gelegen in Alto Monleale, in de Colli Tortonesi, een heuvelachtig gebied net iets boven Gavi in de regio Piemonte Italië

Walter Massa de beroemde wijnmaker

De beroemde Italiaanse wijnmaker Walter Massa is één van de toonaangevende producenten in Piemonte. Dertig jaar geleden heeft Walter alles in het werk gezet om het vrijwel geheel verdwenen druivenras Timorasso weer aan te planten, en met succes. Nu produceert hij prachtige Barbera wijnen. Tevens enkele zeer speciale wijnen, waaronder de Timorasso. Zijn witte wijnen staan bekend als de beste witte wijnen van Italië!

Tre Bicchieri

In de Gambero Rosso één van de bekendste wijngidsen in Italië worden jaarlijks de beroemde prijs Tre Bicchieri uitgereikt voor de beste wijnen. Walter Massa geldt als één van de meest getalenteerde wijnmakers van Italië en heeft internationaal aanzien verworven. Ondertussen staat hij op de nominatie om spoedig voor zijn wijnen de felbegeerde “3 glaasjes” te mogen ontvangen. Volgens Walter Massa is zijn wijn het resultaat van de druif, de wijnmaker en de ambachtelijkheid van de Cantina. Ook het terroir en het microklimaat spelen een rol.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren