Vitivinicola Antoniolo

Vitivinicola Antoniolo

Azienda Vitivinicola Antonioli

Azienda Vitivincola Antoniolo werd in 1948 opgericht door Mario Antoniolo in Gattinara, in de Sesia Valley, in het noorden van Piemonte. In de jaren 80 nam zijn dochter Rosanna het wijnhuis over. Het management is recent overgedragen aan de derde generatie, Alberto en Lorella Antonioli. De oorsprong van het landgoed lag in de buurt van een klooster uit de 15e eeuw, dat eigendom van de familie is. Om logistieke redenen verhuisde men in de jaren '70 naar de huidige locatie. De rode draad die het werk van Antoniolo familie door generaties heen verbind is hun grote liefde en respect voor het land. In de regio rond Gattinara werd al wijn geproduceerd in de Romeinse tijd, zoals archeologische vondsten bewijzen. In de wijngaarden van Gattinara tegenwoordig staat de Nebbiolo druif centraal.

Piemonte

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren