Cantine Ferri

Cantine Ferri

Cantine Ferri is sinds de twintigste eeuw actief in de wijnbouw en wijnproductie in Adelfia. Dit is een klein stadje in de buurt van Bari (Apulië). In de jaren zeventig verhuisde de familie naar het nabijgelegen Valenzano.  Daar staat de huidige wijnmakerij, met een capaciteit van ongeveer 6.000 hectoliter. Het wijnhuis ligt niet ver van de Romaanse abdij van Ognissanti di Cuti uit de elfde eeuw. En is goed uitgerust om de beste kwaliteit na te streven.

Puglia (Apulië)

Puglia ligt in de hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië. Het is een warme en vruchtbare streek waar naast citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak ook druiven worden verbouwd.

 Puglia blinkt mede door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven. Volle en rijpe wijnen worden ondermeer gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven.

Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera, en de Primitivo, vernoemd naar zijn druif. Primitivo kenmerkt zich afhankelijk van de stijl door aroma’s van rijpe frambozen, kersen en pruimen.

De filosofie van Nicola Ferri

Zijn passie voor wijn ontstond in zijn jeugd. Toen zijn grootvader Nicola het werk voortzette van zijn overgrootvader Michele en een klein wijnbedrijf startte. De herinneringen aan het met de hand persen van de druiven, het overpompen van de zojuist geperste wijn naar de eikenhouten vaten deden hem besluiten ook in het wijnbedrijf aan de slag te gaan.

Nicola Ferri besloot om zijn leven aan wijn te wijden en een bedrijf neer te zetten met menselijke en vertrouwde dimensies. Hij concentreert zich op de productie van niche wijnen in kleine hoeveelheden. Het zijn wijnen met een geheel  eigen stijl die het karakter van deze regio weerspiegelen.

Elke Cantine Ferri wijn is in feite de vrucht van zijn toewijding, professionaliteit en dagelijkse inspanningen om de best mogelijke wijnen te creëren.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren