Capoforte

Capoforte

Masseria Capoforte is ontstaan tussen rots en zee, in de regio Salento, in Puglia. Capoforte bevindt zich in het diepe zuiden van Italië in Puglia, vlakbij de plaatsen Taranto en Otranto. In een oude omgeving van Salento, te midden van vijgen- olijf- en eucalyptusbomen. Een micro klimaat zorgt hier voor de perfecte rijping van de druiven. Op een bodem van zanderige kleigronden, rijk aan tufsteen en uitkijkend over de Ionische kust worden de druiven met de hand geplukt om een zo hoog mogelijke kwaliteit te bewerkstelligen. Wijnbouw staat hier voor kwaliteit in elke groeifase.

Bepin de Eto

Het wijnhuis is in eigendom van het bekende wijnhuis Bepin de Eto uit Veneto. In Veneto, te midden van de Colli di Conegliano heuvels, is het Ceschin familiebedrijf gevestigd. Nicoletto nam het familiebedrijf over. Hij bouwde een solide basis voor het bedrijf. Hij gaf het door aan zijn zoon Mosé, die het weer doorgaf aan zijn zoon Giuseppe. Hij gaf het de naam Bepin de Eto. Sinds 1965 ging Etorre, de zoon van Giuseppe, het bedrijf leiden met kalme vastberadenheid. Hij werd geholpen door zijn drie dochters. De droom van eigenaar Ettore is het creëren van hoogwaardige Italiaanse wijnen uit de mooiste druivenrassen.

Puglia

Puglia gelegen in de beroemde hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek waar van alles wordt verbouwd. Citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak en uiteraard ook druiven. Die moeten dan wel bestand zijn tegen de hitte. Hoewel de nabijheid van de zee voor enige verkoeling zorgt en er van druiven als Greco, Malvasia en Bombino lekkere witte wijnen worden gemaakt, blinkt Puglia door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven.

Volle, rijpe en warmbloedige wijnen worden gemaakt van de inheemse Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven. Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera druiven en de Primitivo, vernoemd naar zijn druif. Primitivo, die vermoedelijk verwant is aan de Californische Zinfandel, kenmerkt zich afhankelijk van de stijl. Aroma’s van rijpe frambozen, kersen en pruimen. De modern gemaakte wijnen zijn ook vol van smaak, maar hebben vaak meer frisse fruittonen.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren