Masseria Altemura

Masseria Altemura

Masseria Altemura is gelegen in Salento Italië. Als de hoge hak van een dameslaars wijst het schiereiland Salento naar het zuidoosten, ingeklemd tussen de Adriatische en Ionische Zeeën.  Een Masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren.

Naar alle kanten strekt het 300 hectare grote bezit zich uit. Daarvan zijn150 hectare bestemd als wijngaarden, terwijl 40 hectare zijn beplant met olijfbomen. Onder de heerlijke zon van Apulië worden hier wijnen gemaakt van oude, inheemse druivenrassen als Primitivo, Negroamaro, Aglianico en Fiano. Voor de verwerking daarvan zijn de oude gebouwen van dit wijngoed gerestaureerd en zijn er nieuwe faciliteiten toegevoegd. Alles geheel in de eeuwenoude stijl en met gebruikmaking van de prachtigste lokale materialen.

Puglia

Puglia gelegen in de beroemde hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek waar van alles wordt verbouwd. Citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak en uiteraard ook druiven. Die moeten dan wel bestand zijn tegen de hitte. Hoewel de nabijheid van de zee voor enige verkoeling zorgt en er van druiven als Greco, Malvasia en Bombino lekkere witte wijnen worden gemaakt, blinkt Puglia door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven.

Volle, rijpe en warmbloedige wijnen worden gemaakt van de inheemse Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven. Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera druiven en de Primitivo, vernoemd naar de druif Primitivo. Deze druif is vermoedelijk verwant aan de Californische Zinfandel druif. Kenmerken van Primitivo zijn aroma’s van rijpe frambozen, kersen en pruimen. De modern gemaakte wijnen zijn ook vol van smaak, maar hebben vaak meer frisse fruittonen.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren