Torrevento

Torrevento

Torrevento is gevestigd in het hart van het Nationaal Park Alta Murgia in Puglia Italië.

In de 14e eeuw werd in de wijk Torre del Vento een Benedictijnenklooster volledig in steen opgetrokken. In 1948 kocht de familie Liantonio het oude klooster met 57 hectare aan, inclusief de omringende wijngaarden in de wijk Torrevento, aan de voet van de beroemde Castel del Monte. Twee jaar later erfde Gaetano Liantonio het landgoed en startte er het wijnhuis Vinicola Torrevento. In 1989 is wijnhuis “Torrevento” geboren met Francesco Liantonio als eigenaar.

Puglia

De wijn komt uit het meest ruige en wilde deel van Puglia. Het gebied ten noord westen van Murgia. Een wild gebied met een typisch mediterraan klimaat. Hete en droge zomers worden afgewisseld met lange en koude winters. Vaak vergezeld door sneeuwval in het noordelijke deel. Regen komt zeldzaam voor in de zomer, het regent voornamelijk aan het eind van de herfst. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven. Volle, rijpe en warmbloedige wijnen worden gemaakt van de inheemse Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven. Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera druiven en de Primitivo, vernoemd naar de hiervoor gebruikte druif.

Wijnen van Torrevento

De volgende wijnen van Torrevento voeren wij in ons assortiment; Faneros Torrevento, Torre del Falco Torrevento en Vigna Pedale Castel del Monte.

Onderscheidingen en Prijzen

De wijnen van Torrevento worden hoog gewaardeerd en vallen regelmatig in de prijzen. De Vigna Pedale Castel del Monte werd onderscheiden met de beroemde Tre Bicchieri tijdens de Vini d’Italia door Gambero Rosso in 2016. Ook in vakbladen als Wine Spectator en Wine Magazine en Jancis Robinson behalen de wijnen van dit wijnhuis regelmatig hoge scores.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren