Vecchia Torre

Vecchia Torre

Cantina Vecchia Torre is opgericht in 1959. Het is een van de belangrijkste coöperaties in de provincie Lecce. Een voorbeeld van een van de succesvolste bedrijven in de Apulië. Momenteel zijn er 1240 leden met 1100 hectare wijngaarden. Jaarlijks produceren zij circa 12.000 ton druiven. De wijnmakerij produceert meer dan 2.500.000 flessen per jaar.

Passie voor wijn

De passie voor het maken van top wijnen is het belangrijkste verhaal van wijnhuis Vecchia Torre. Met passie en zorg worden hier in Puglia bijzonder mooie Italiaanse wijnen geproduceerd. Onder de verschillende druivenvariëteiten, zijn de overheersende variëteiten de lokale Negroamaro, Primitivo en Malvasia van Lecce. Andere rode druiven zijn Montepulciano en Syrah. De belangrijkste witte variëteiten zijn Vermentino, Malvasia Bianca, Chardonnay en Trebbiano.

Missie van Cantina Vecchia Torre

De bedrijfsmissie is eenvoudig: een wijn van hoge kwaliteit aanbieden tegen een betaalbare en eerlijke prijs en zo een vertrouwensrelatie met de klanten opbouwen. In de afgelopen paar jaar hebben verschillende nationale en internationale tijdschriften en wijnuitdagingen de uitstekende prijs kwaliteitsverhouding van deze Italiaanse wijnen erkend.

Puglia

Puglia gelegen in de beroemde hak van de laars in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek waar van alles wordt verbouwd. Citrusvruchten, olijven, amandelen, tabak en uiteraard ook druiven. Die moeten dan wel bestand zijn tegen de hitte. Hoewel de nabijheid van de zee voor enige verkoeling zorgt en er van druiven als Greco, Malvasia en Bombino lekkere witte wijnen worden gemaakt, blinkt Puglia door zijn klimaat vooral uit in rode wijnen. De wijnproductie in Puglia is een van de grootste van Italië. Dat is te danken aan het gunstige terroir en de druivenrassen die zelfs bij hoge rendementen geconcentreerde wijnen geven.

Volle, rijpe en warmbloedige wijnen worden gemaakt van de inheemse Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera druiven. Bekende wijnen uit Puglia zijn de Salice Salentino, gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera druiven en de Primitivo, vernoemd naar zijn druif. Primitivo, die vermoedelijk verwant is aan de Californische Zinfandel, kenmerkt zich afhankelijk van de stijl. Aroma’s van rijpe frambozen, kersen en pruimen. De modern gemaakte wijnen zijn ook vol van smaak, maar hebben vaak meer frisse fruittonen.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren