Cantina Monserrato - Pauli's

Cantine di Monserrato - Pauli's

Cantina di Montserrato is opgericht 6 juli 1924. Dit was een belangrijke stap naar de start van een coöperatie met negenennegentig wijnmakers. Deze coöperatie leden hadden vanaf het begin een goed sociaal bestuur en men had het maken van goede wijn hoog in hun vaandel staan.

The Cellar Social van Monserrato was de eerste op Sardinië. Ze is vandaag, na meer dan 80 jaar activiteit, nog steeds verbonden met de principes die de stichtende leden dierbaar zijn. Verrijkt met de oenologische moderne technieken voor het verwerken van de producten. Momenteel zijn er meer dan 300 leden van de Cantina Sociale di Monserrato. Verdeeld in de verschillende gemeenten van de provincie Cagliari.

Wijngaarden van Monserrato

De wijngaarden van Monserrato beslaan ongeveer 700 hectare. Hierin worden de belangrijkste wijnstokken van de Sardonische traditie geteeld. Waaronder Cannonau, Vermentino, Monica, Nuragus, Moscato en Nasco. In de afgelopen decennia zijn nieuwe rassen geïntroduceerd, waaronder Sangiovese, Montepulciano, Syrah en Chardonnay. Deze rassen verrijken het oenologisch potentieel van het gebied.

Sardinië

Het eiland Sardinië heeft een eigen, unieke positie, halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de Vermentino en de Cannonau. 

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren