Sella Mosca

Sella Mosca

Sella Mosca

Sella Mosca is gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië. Het klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw. Het is mediterraan, met een flink verschil tussen dag- en nachttemperatuur. Het noordelijke deel van de wijngaard heeft een bodem van vulkanische oorsprong. Naar het zuiden zijn overwegend kalkhoudende en zanderige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders van Sella Mosca zijn hypermodern.

Sardinië

Het eiland Sardinië heeft een eigen unieke positie halverwege Italië en Spanje. Ook de wijnen van Sardinië hebben een heel eigen stijl, met een hoofdrol voor druivenrassen als de Vermentino en de Cannonau. De wijngaarden van Sella Mosca liggen over het hele eiland verspreid (totaal 550 hectare). Onder andere in Gallura in het noordoosten van Sardinië en in Giba in de Sulcis streek aan de zuidwest kust. Naast de twee voornaamste druiven van Sardinië, de Vermentino en de Cannonau, toont Sella & Mosca zijn innovatie capaciteiten met de Torbato druif. Deze inheemse druif van oude komaf vinifiëren zij exclusief. De Terre Bianche - Torbato is hiervan een goed voorbeeld.

Sella en Mosca

In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om een wijnbedrijf in Sardinië te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard van 650 hectare omgetoverd. Dankzij een combinatie van visie, gedrevenheid en kundigheid maakten zij van Sella & Mosca al snel de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. Die positie heeft het bedrijf tot op de dag van vandaag weten te behouden. Ver weg van andere wijngebieden waren Sella en Mosca op zichzelf aangewezen. Ze ontwikkelden een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het herplanten van de Europese wijngaarden na de phylloxera crisis. 

Wijnproducent van het jaar in de Gambero Rosso

Sella Mosca is wijnproducent van het jaar geworden in Gambero Rosso´s gids ´Italian Wines 2013´. Een bijzondere eer voor de wijnproducent die met zijn wijnen heeft bijgedragen aan het op de kaart zetten van Sardinië. De Gambero Rosso is de bekendste wijngids in Italië. Voor ons allemaal geeft deze prijs een nog grotere stimulans in onze zoektocht om de geweldige kwaliteit van onze wijnen door te zetten aldus Andrea Montorfano, directeur van Sella & Mosca. 

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren