Caruso Minini

Caruso & Minini

Stefano Caruso deelde samen met zijn vader Nino een droom om zelf wijn te maken. Deze droom werd gerealiseerd samen met Mario Minini. Hieruit is het wijnhuis Caruso & Minini ontstaan. Minini bracht meer dan 80 jaar ervaring mee in het beheren en ontwikkelen van wijnen.  Zijn familie verbouwde decennialang wijn rond Brescia.

Terroir in Sicilië

De bijdrage die het type bodem, de hoogte en de afstand tot de zee konden leveren aan de kwaliteit van de geproduceerde druiven werd ontdekt door de zoon van Francesco Nino, die al op zeer jonge leeftijd het familiebedrijf leidde in het midden van de jaren 1900. Tegenwoordig wordt Terre di Giumara geleid door Stefano Caruso, samen met zijn broers Francesco en Roberto.

Door de gunstige ligging in het midden van het Middellandse Zeegebied profiteert dit wijngoed volop van de vaak prachtige weersomstandigheden in dit gebied. Bovendien geven de locaties van de wijngaarden in het midden van de heuvels tussen Salemi en Marsala de ideale mix van warme overdag en koele nachten. Met andere woorden, klimaat, terroir, blootstelling en kwaliteit zijn de sleutel tot succes van de wijnen in een land waar traditie de rest doet.

Het wijngoed van Caruso en Minini

Stefano Caruso en Mario Minini hebben ervoor gekozen om hun wijnbedrijf te vestigen in een oude Baglio. Een prachtig oud en doorleefd gebouw met binnenplaats.  In het hart van de traditionele wijnkelder gebied van Marsala. Dit ligt in het uiterste westen van Sicilië.

Sicilië - Sicilia

Op wijngebied is Sicilië qua wijn volume een van de grootste regio’s in Italië. In de jaren negentig werden miljoenen hectoliters naar Noord-Italië verscheept om te assembleren tot drinkbare en vooral goedkope wijn. Er is echter veel veranderd op dit roemruchte eiland. Kwaliteit gaat tegenwoordig voor kwantiteit. Marsala was lange tijd het hoofdproduct in deze regio. Een versterkte wijn die ten onrechte vaak alleen in de keuken wordt geopend om Tiramisu smaak te geven.

Caruso en Minini wijnen

Bij Caruso en Minini maken ze nog steeds een geweldige Marsala, maar de druiven hiervoor worden nu ook los verbouwd. Klinkende namen als Inzolia, Isula Cataratto, Cusaro Bianco en Cusaro Rosso, Tasari Bianco en Tasari Rosso, Grillo en Nero d’Avola leveren nu schitterende Italiaanse wijnen die de wereld veroveren.

Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren